Tarte de natas - Cream pie


 Portuguese / English


1 lata de leite condensado

2 pacotes de natas

5 folhas de gelatina incolor

bolachas a gosto

canela a gosto


Junte as natas com o leite condensado e bata muito bem até obter uma consistência homogénea.

Coloque as folhas de gelatina em agua fria e aguarde 1 minuto, derreta as folhas de gelatina com 1 colher de sopa de água, no fogão ou no micro-ondas. Incorpore a gelatina no preparado anterior e misture bem com uma vara de arames.

Rale as bolachas, forre o fundo de uma tarteira com uma pequena quantidade e polvilhe com canela. Coloque o preparado das natas por cima e volte a cobrir tudo com o resto das bolachas e com canela.

Leve ao frigorifico cerca de 2 horas antes de servir.

 

English 

1 can of condensed milk

 2 packets of cream

5 sheets of colorless gelatin

cookies to taste

cinnamon to taste


Add the cream with the condensed milk and beat very well until a homogeneous consistency is obtained.

Place the gelatin leaves in cold water and wait for 1 minute, melt the gelatin leaves with 1 tablespoon of water, on the stovetop or in the microwave. Incorporate the gelatin in the previous preparation and mix well with a wire rod.

Chop the cookies and place in the bottom of a pie plate with a small amount and sprinkle with cinnamon. Place the cream on top and cover with the rest of the cookies and cinnamon.

Take to the refrigerator about 2 hours before serving.


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